Turizm'de fotoğraf fulü çıktı

Turizm

Erdek'te gerçekleşen 2014 Turizm toplantısında eteklerdeki taşlar döküldü, ortaya konan gerçekler kentte turizmin sonun başlangıcında olduğunu gösterdi.


Turizm toplantısı-1 paylaşan: zeki-karadeniz

Erdek belediyesi tarafından kentin sosyal ve ekonomik yapısına yön veren turizm planlamasının masaya yatırıldığı turizm toplantısı dün öğretmen evinde yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ın başkanlık ettiği toplantıda bazı meclis üyeleri yanı sıra çok az sayıda turizmci ve vatandaşlar katıldı.

‘’Erdek’te yapılan koğuş turizmi’’

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, verilerde tarım ve hayvancılığın öncelikli yaşam biçimi olmasına rağmen, bölge turizminin iş ve istihdama dayalı önemli bir ekonomik yapıya sahip olduğunun altını çizerek, geçmişten günümüze bakıldığında mevcut tesislerin fiziki yapı ve işletme mantalitesi ile çağın gerisinde, turizm anlayışından uzak koğuş turizmine döndüğünü söyledi.

Bu noktadaki verilerin Türkiye’de Turizm Bakanlığı yokken, turistik kimliğe sahip otel ve motelleri bulunan Erdek’in bugün tüm yıldızları alınmış koğuş turizmi statüsünde hizmet vermesinin sektörde sonun başlangıcı olarak yorumladı.

Başkan Sarı, gelinen noktadaki sorumluluğun yerel yönetimlerden, genel idareye, bölge turizmcisinden işletme mantalitesine kadar herkesin payı bulunduğunun altını çizerek Akdeniz ve Ege’de merkezi idarenin daha toleranslı olması yanı sıra işletme mantalitesininse tatilcinin bir daha gelmesine yönelik olduğunun altını çizdi.

Turizm’de en büyük reklamın hizmet kalitesi olduğunun altını çizen Sarı, hizmet eksikliği olan bir işletmenin hem kendisinin, hem de bölgesinin kaybetmesinde önemli etken oluşturduğunun altını çizdi.

Sarı, bu noktada İnternet sistemi içinde tatil satan turizmcilerin, alt yorumlardaki memnuniyet yorumlarını baz almaları gerektiğini vurgulayarak ‘’En iyi reklam müşteri memnuniyetidir.’’ Dedi.

Erdek 2014 Turizm toplantısı 3 saat sürdü. Öğretmen evi toplantı salonundaki toplantıda bürokrasi katından sadece ilçe milli eğitim müdürü vardı.

Daha sonra Belediye Başkanı Sarı’nın başkanlık ettiği ilçe Turizm koordinasyon divanı oluşturuldu ve sorunlar masaya yatırıldı.

Erdek’te turizm hareketine yeniden ivme kazandırılması noktasında önceliği olumsuzlukların elimine edilmesi aldı.

Bu noktadaki görüşlerde yol, su, ses, çevre ve hizmet önceliği oluşturdu.

Ege ve Akdeniz’de yaşayan deniz ürünlerinin kuluçka fağnos’u olarak bilinen Erdek körfezinin karşı yakalarına yapılmak istenen sanayi tesislerinin ise gelecek adına kaygı verici olduğu ifade edilerek, genelin geleceğini ilgilendiren bu konularda görüş ayrılığı gözetmeksizin top yekûn bir ve beraber olunması gerektiği ifade edildi.

Çevresel olumsuzluklara karşı yapılan halk eylemlerine katılanların sayısı bir elin iki parmakları kadar olmazken, meydanda yapılan bir konserin binleri meydana topladığı kaydedildi.

Erdek’te turizm adına tesisleşmedeki çarpıklıklarında dile getirildiği toplantıda gerek yeterli imar altyapısı olmayan, gerekse ruhsatsız yapılanmaya olan Özen’in gösterilmesinin olumsuzluklarına değinildi.

Akdeniz ve Ege’nin tatilciye davranış tarzı, ihtiyaç hissedilen şehir markaları işletmelerin öne çıkması, eğlence dünyası ve çevresel etkinliklerin varlığı, Turizm’de ‘’Olmaz sa. Olmazları’’ önceliğini oluşturduğu belirtilerek kent insanının yaklaşımının da önem arz ettiği kaydedildi.

Erdek 2014 Turizm toplantısında gündeme getirilen ayrıntıları videomuzdan tam metin olarak izleyebilirsiniz.
Turizm toplantısı 2 paylaşan: zeki-karadeniz
Turizm toplantısı-3 paylaşan: zeki-karadeniz
Turizm toplantısı-4 paylaşan: zeki-karadeniz
Turizm toplantısı-5 paylaşan: zeki-karadeniz

 

 

 

 

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı